Tuesday, September 05, 2006

Imke's doop ( deel 5 )

14 nov.-17 nov.

Het is heel moeilijk voor ons om terug naar het UZA te rijden .We zijn al die testen en onderzoeken grondig beu. We hebben al veel te veel dagen gesleten in ziekenhuizen maar we kunnen niet anders. Op de eerste dag hebben ze dan nog enkel en alleen haar reflexen getest ( die in orde waren) en voor de rest niets. Daarvoor moesten wij een dag en een nacht in het ziekenhuis blijven! De volgende dag werd er een hersenscan genomen van haar en werd haar zicht en gehoor nog eens getest. Na 2 gehoortesten bleek dat er gelukkig toch een reaktie was en dat ze niet doof was. Waarschijnlijk was er heel wat vocht blijven zitten achter haar trommelvlies na haar eerste operatie. Ons geluk kan niet meer op! Ook is haar zicht in orde maar op het niveau van een pasgeborene. Een paar dagen later kregen we de uitslag van de hersenscan en ook daar was alles oké. Dit was een enorme opluchting en hopelijk een nieuwe start.

18 nov.-30 nov.
Om de paar weken moeten we met Imke terug naar Jan Palfijn ziekenhuis om een nieuwe sonde bij haar te steken. Dit is voor haar een heel vervelend gebeuren. De oude sonde eruit trekken is geen probleem maar er een nieuwe insteken is niet makkelijk en heel onaangenaam voor onze kleine meid. Haar voeding geven is ook niet altijd even prettig. Je merkt goed bij haar dat ze dit niet leuk vindt want ze geeft regelmatig voeding terug en ze moet regelmatig kokhalzen ( van die sonde?). We doen er dan ook meer dan een vol uur over om haar melkje in te spuiten en best laten we ze dan ook een uur of 2 met rust om de voeding te laten verteren ...inderdaad...tot de volgende voeding. Gelukkig komt er binnenkort iemand om ons de nodige ondersteuning te geven bij de sondevoeding en oefeningen te geven om haar ogen en oortjes extra te stimuleren. Na een controle bij de kinderarts is Imke erg alert en weegt ze 4 kg. Ze doet het heel erg goed onze flinke meid!!

4 december

Op deze speciale dag wordt Imke gedoopt in de Heilig Hartkerk in Schoten. Het is een regenachtige dag maar Imke is heel de tijd rustig en wakker. Ze heeft op dat moment één van haar beste dagen. Ze kijkt rond en richt zich tot de persoon die praat. Het is een hele emotionele, persoonlijke gebeurtenis waarbij er regelmatig tijdens de prachtige tektsten die werden voorgelezen een traantje werd weggepinkt. Haar doopsel werd afgesloten met het liedje ' Jatitsu ', het liedje gecomponeerd door Toon en Freija. Daarna was er een feestje in de boerderij van De Vier Notelaars en was er drank en taart voor de aanwezigen. Het was een hele leuke dag en we waren heel blij met ons engeltje ( zie foto). Dit was ook hét moment om een unieke foto van ' het viergeslacht ' te fotograferen en van de meter en de peter.


4 Comments:

At 12:53 PM, Blogger kikavde said...

het doopfeest was idd een prachtige emotionele viering waar iedereen met een warm hart zal aan terug denken...

 
At 12:22 AM, Blogger JensdePens said...

ik mis haar zo hard hé!

 
At 2:03 PM, Anonymous Anonymous said...

is wel fijn te lezen dat er ook zo van die hele mooie momenten zijn geweest !!

 
At 5:12 PM, Anonymous Anonymous said...

het doopfeest was inderdaad zéér mooi, ik koester de video-opname...

 

Post a Comment

<< Home